• Ilmainen toimitus yli 400 EUR
 • Tuotteiden varastointi Ruotsissa
 • Nopea toimitus
 • Kotiinkuljetus
 • Osamaksu mahdollista

Mönkijän pohjapanssari

Ajattele mönkijääsi kuin ritaria - se tarvitsee panssarin, suojan, joka pitää sen turvassa haastavissa maastoissa. Keskustelun aihe tänään onkin mönkijän pohjapanssari ja sen merkitys. Käymme myös käytännölisiä asioita valinnasta ja asennuksesta. Tämä on opas, joka varmistaa, että mönkijäsi on valmis mihin tahansa seikkailuun, metsässä, kotipihalla tai kaupungissa.

Miksi tarvitset mönkijän pohjapanssarin?

Mönkijän pohjapanssari on yksi tärkeimmistä lisävarusteista, joka voi merkittävästi pidentää mönkijäsi käyttöikää. Se on kuin ritarien haarniska, joka suojaa esimerkiksi seuraavilta vaurioilta:

 • Kivi-iskut: Maastossa ajaessa törmäät väistämättä kiviin ja kallioihin. Mönkijä on tehty kestämään tämmöistä maastoa, mutta silti voi kivi iskeä pohjaan ja rikkoa esimerkiksi öljypohjan.
 • Oksat ja juuret: Metsässä ajaessa oksat ja juuret voivat vahingoittaa mönkijän alapuolta ja ne voivat myös jäädä jumiin rungon ja moottorin väliin.
 • Korroosio: Pohjapanssari suojaa mönkijän metalliosia kosteudelta ja korroosiolta. Näin varmistat että mönkijän runko pysyy vahvana kauemmin.

Valitse oikea pohjapanssari

Eri merkkien ja mallien pohjapanssarit eroavat toisistaan. Valitsemalla oikean panssarin, voit maksimoida suojan ja varmistaa mönkijäsi pitkän käyttöiän. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Materiaali: Teräs on kestävä, mutta raskas. Alumiini on kevyempi, mutta saattaa vaurioitua helpommin. Muoviset panssarit ovat kevyimpiä, mutta eivät kestä yhtä kovaa kulutusta. Muoviset pohjasuoja kuuluu yleensä vakiovarusteisiin.
 • Asennus: Varmista, että pohjapanssari on helppo asentaa ja irrottaa. Tämä helpottaa huoltoa ja puhdistusta. 
 • Yhteensopivuus: Pohjapanssarin on oltava yhteensopiva mönkijäsi merkin ja mallin kanssa, muuten se voi olla jopa hengenvaarallinen.

Mönkijän pohjapanssarin asennus

Pohjapanssarin asennus on suhteellisen yksinkertainen prosessi, joka ei yleensä vaadi erikoistyökaluja. Mutta varmista, että noudatat alla olevia ohjeita:

 1. Lue asennusohjeet huolellisesti ja noudata niitä.
 2. Varmista, että mönkijä on tukevasti paikallaan ennen asennusta, tämä varmistaa ettei mönkijä tipu päällesi asentaessa.
 3. Tarkista, että kaikki kiinnityspisteet ovat tiukasti paikallaan asennuksen jälkeen.

Mönkijän pohjapanssari on välttämätön lisävaruste jokaiselle, joka haluaa pitää mönkijänsä turvassa ja pidentää sen käyttöikää. Olipa kyseessä sitten maastoajelu tai työskentely maatilalla, pohjapanssari on investointi, joka maksaa itsensä takaisin ajan mittaa. Älä anna mönkijäsi olla suojaamaton.

Mönkijän pohjapanssari

Suodata
Favorites
There are no favorites
Navigoi osoitteessa
Tili