• Ilmainen toimitus yli 400 EUR
  • Tuotteiden varastointi Ruotsissa
  • Nopea toimitus
  • Kotiinkuljetus
  • Osamaksu mahdollista

Juoksumatot

Juoksumatot ovat tulleet yhdeksi suosituimmista kuntolaitteista markkinoilla. Ja hyvästä syystä! Ne mahdollistavat harjoittelun, menemättä ulos. Mutta vielä tärkeämpää, juoksumatolla juoksemisessa on monia terveyshyötyjä, niin henkisesti kuin fyysisesti!

Tämä on totta! Tämä kuntoilulaite tarjoaa useita terveyshyötyjä. Jos aloitat juuri terveysmatkasi, on juoksumatto erinomainen vaihtoehto. Tässä on 7 tapaa, joilla juokseminen juoksumatolla voi vaikuttaa terveyteesi positiivisesti!

Parantaa sydämen terveyttä

Juoksumatto tarjoaa erinomaisia sydän- ja verisuoniharjoituksia, jotka voivat merkittävästi parantaa sydämen terveyttäsi. Tämä koska juoksumatot helpottaa sinua pitämään tasaisen sykkeen koko harjoituksen ajan.

Jos sinulla on korkea kolesteroli tai sydän- ja verisuonitaudit, tämä voi olla erittäin hyödyllistä. Ne voivat auttaa havaitsemaan sydänongelmia kuten sydänsairauksia ja valtimotukoksia. Normaaleissa olosuhteissa kehosi ei välttämättä näytä näitä sydänsairauden oireita. Mutta kun ne altistuvat paineelle harjoituksen aikana, nämä oireet ilmenevät.

Juoksumattoharjoittelu on aerobista/kestävyysharjoittelua. Tutkimukset osoittavat, että aerobinen harjoittelu voi vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä. Lisäksi ne vahvistavat sydänlihaksiasi. Tämä auttaa laskemaan verenpainetta ja tekee sydämen pumppaamisesta tehokkaampaa. Useimmat lääkärit suosittelevat aerobista harjoittelua henkilöille, joilla on sydän- ja verisuonitaudit.

Kardiovaskulaarinen harjoittelu hallitsee veren kolesterolitasoja, mikä estää valtimoiden tukkeutumisen. Se lisää korkean tiheyden lipoproteiineja ja vähentää matalan tiheyden lipoproteiineja veressä.

Laihdutus

Juokseminen tai juokseminen juoksumatolla auttaa painonpudotuksessa ja polttaa rasvaa nopeasti ja tehokkaasti. Silti se on kevyempi polvillesi ja nivelillesi kuin juokseminen ulkona. Tämä on yleisin etu harjoituksesta juoksumatolla. Lisäksi nämä harjoitukset polttavat kaloreita nopeammin kuin muut aerobiset harjoitukset. Polttaaksesi kaloreita vielä nopeammin, sinun tarvitsee vain juosta pidempään ja nopeammin koneessa.

Toinen hyvä tapa vähentää kehon rasvaa turvallisesti ja nopeasti on HIIT-harjoituksen kautta. Tämä ei tarkoita, että matalatehoinen harjoittelu ei auta painonpudotuksessa. Et kuitenkaan näe tuloksia niin nopeasti kuin HIIT-juoksun kanssa.

Tutkimus ehdottaa 150 minuuttia kohtuullista tai 75 minuuttia intensiivistä harjoitusta viikossa. Toisessa tutkimuksessa sinun on juostava tai kävelyttävä juoksumatolla noin 4 mailia eli 6.5km polttaaksesi 400-600 kaloria.

Vahvistaa lihaksiasi

Juoksumattoa käytetään eniten kestävyyskuntoiluun. Tämä kuntolaite voi kuitenkin käyttää myös kardiovaskulaarisen terveyden parantamiseen. Se on erinomainen lihasten vahvistamiseen, mukaan lukien istuinalueen, reiden ja säärien lihakset.

Juoksumaton avulla voit aina optimoida harjoitukset tavoitteidesi mukaan. Esimerkiksi, jos kallistat juoksumattoa, se venyttää sääriä ja istuinlihaksia tiukemmin. Tämä auttaa tonkimaan ja rakentamaan lihasmassaa pakarissa, jaloissa ja reisissä.

Muista, että juoksumatolla kuntoilu vahvistaa monia lihasryhmiä kehossasi. Lisäksi selän ja vatsan lihakset ovat mukana harjoituksessa.

Lopuksi saat kevyen voimaharjoituksen selälle, olkapäille ja käsille. Tämä tapahtuu kun heilutat käsiäsi juostessasi laitteessa. Lisätäksesi harjoituksen intensiteettiä vielä enemmän, pidä painoja kädessäsi juostessasi matolla.

Mielenterveys

Juoksumatolla liikunta parantaa myös mielenterveyttäsi. Lancetissa julkaistussa tutkimuksessa selvisi, että tavalliset liikkujat kärsivät harvemmin masennuksesta. Toisessa tutkimuksessa masentuneet henkilöt juoksivat 30 minuutin ajan juoksumatolla. 10 päivän jälkeen kaikilla osallistujilla oli huomattavasti vähemmän masennusoireita. Tämä osoittaa, että liikunta voi vaikuttaa merkittävästi mielialaan ja yleiseen mielenterveyteen.

Juoksumatto liikunta aiheuttaa endorfiinien vapautumisen, jotka ovat onnen hormonit, joita aivot erittävät. Tämän seurauksena mieliala kohenee ja stressi, masennus ja ahdistus vähenevät. Lisäksi liikunta lisää aivojen herkkyyttä noradrenaliinille ja serotoniinille, jotka auttavat lievittämään masennus- ja stressioireita.

Parantaa aivoterveyttäsi ja muistiasi

Kun saavutat 30 vuoden iän, ajattelunopeus ja muistin palautuminen alkaa vähentyä. Tämä johtuu vähentyneestä aivosolujen ja tiedon siirtoneuronien määrästä. Tästä syystä nimien muistaminen tai uusien asioiden oppiminen voi olla vaikeampaa vanhemmalla iällä. Tutkijat ovat osoittaneet, että liikunta voi parantaa aivojen toimintaa ja estää muistin menetystä.

Vahvistaakseen tämän hypoteesin, 55 vanhusta esitti MRT-skannauksia analysoitavaksi. Sen jälkeen heidän terveytensä, mukaan lukien kardiovaskulaarinen kunto, arvioitiin. Vahvimmilla osallistujilla oli vähemmän vähennyksiä ajan, etu- ja parietaalisissa aivo-osissa. Tämä osoitti selvästi, että heillä oli vahvempaa aivokudosta.

Ensinnäkin kardiovaskulaariset liikunnat nostavat sykettä. Tämä edistää hapenkuljetusta aivoihin. Tämä stimuloi hormonien tuotantoa, jotka kannustavat aivosoluja kasvamaan. Fyysisen aktiivisuuden on osoitettu auttavan hippokampusta kasvamaan.

Tämä aivojen osio hallitsee kaikkia muistiin ja oppimiseen liittyviä toimintoja. Säännöllinen liikunta voi myös vähentää muutoksia, jotka aiheuttavat skitsofrenian ja Alzheimerin taudin.

Auttaa verensokerin tasapainotuksessa

Juoksumaton avulla voidaan vähentää diabeteksen riskiä. Se on myös tärkeä osa insuliinin säätelyä, erityisesti diabeteksen tyyppi-2 potilailla. Insuliini on hormoni, joka auttaa kehon soluja muuttamaan verensokerin energiaksi. Tutkimuksessa, johon osallistui yli 3000 henkilöä joilla oli korkea riski saada diabetes, osallistujat kävelivät 150 minuuttia viikossa 3 vuoden ajan. Tutkimuksen lopussa jokainen henkilö oli menettänyt 12-15 kiloa ja heidän riskinsä oli vähentynyt jopa 58%.

Samaan tapaan diabeetikoiden verensokeritasot laskevat juoksumatolla liikkumalla säännöllisesti. Harjoittelu juoksumatolla yli 20 minuutin jaksoissa saa maksan vapauttamaan glykogeenia. Lihakset käyttävät tätä glukoosia energian tuottamiseen. Tämä vähentää verensokerin kokonaistasoja kehossasi.

Säännöllinen liikunta juoksumatolla voi myös lisätä insuliiniherkkyyttä. Tämä viittaa tilanteeseen, jossa ihmiskeho ei onnistu käyttämään insuliinia oikealla tavalla. Huomaa, että insuliiniherkkyys voi esiintyä diabeetikoilla ja ei-diabeetikoilla.

Erilaiset tutkimukset ovat väittäneet liikunnan hyödyt insuliiniresistenssin kannalta. Tutkimuksessa 28 diabetes tyyppi 2 sairastavaa naista harjoitti aerobista liikuntaa neljän kuukauden ajan. He harjoittelivat 40-60 minuuttia, 3 päivää viikossa. Tämän tutkimuksen mukaan harjoitukset lisäsivät heidän insuliiniresistenssiä noin 20%.

Parantaa unen laatua

Juokseminen tai kävely juoksumatolla voi auttaa sinua nukkumaan paremmin yöllä. Tämä johtuu siitä, että sydän- ja verisuonitreeni lisää melatoniinin eritystä. Tämä on unihormoni, joka auttaa sinua nukkumaan paremmin.

Liikkuminen juoksumatolla parantaa unen laatua. Aloittelijan harjoitukset aiheuttavat energiantuotannon vähenemistä, mikä edistää terapeuttista prosessia unen aikana. Lisäksi harjoittelu lisää kehon lämpötilaa.

Useiden tutkimusten raportit ovat vahvistaneet, että harjoittelulla on positiivinen vaikutus unen laatuun. Tutkimuksessa 17 henkilöä, joilla oli unettomuutta, harjoitti fyysistä aktiivisuutta 16 viikon ajan. Osallistujat nukkuivat paremmin ja kauemmin kuin kontrolliryhmä.

Johtopäätös

Juokseminen tai kävely matolla voi parantaa terveyttäsi lähes kaikilla osa-alueilla. Nämä harjoitukset auttavat rentoutumaan, laihtumaan ja vähentämään masennuksen oireita. Samalla ne voivat vähentää stressin, ahdistuksen ja henkisen jännityksen oireita.

Suodata
Favorites
There are no favorites
Navigoi osoitteessa
Tili